La residència Can Jorba es consolida després del primer any de funcionament

106

La residencia Can Jorba ja fa un any que va obrir les portes i va consolidant el projecte d’atenció integral per les persones grans. Ho va celebrar el passat 30 de desembre amb una desfilada de models, una xocolatada, pastís d’aniversari i l’actuació de la colla gegantera de Santpedor. Des de la residència es fa una valoració positiva d’aquest primer any si bé s’admet que hi ha hagut dificultats. Segons la treballadora del centre, Rosalia Jiménez, els principis d’un projecte com aquest “mai són fàcils, són molts canvis en poc temps”, però assegura que “la valoració és positiva, la ocupació és prou elevada i cada cop ens consolidem més”.

Jiménez destaca a més l’esforç per dinamitzar la vida dels residents i estrènyer el vincle amb el poble: “fem el màxim d’activitats possibles tan fora com dins les instal·lacions, normalment dues al matí i dues a la tarda”. L’objectiu és fomentar la convivència i les relacions entre tots els usuaris autònoms dependentment del grau de dependència de cadascú. Aquest objectiu es treballa amb accions i activitats entre treballadors i usuaris. Aquestes festes, per exemple, alumnes de totes les escoles han vingut a cantar a la residència.

La residencia ha completat el procés d’entrada en el nou edifici després de la seva inauguració, la Fira de Sant Miquel 2014. Actualment, el nou equipament acull a 75 persones.