La residència Cal Jorba descarta que el brot arribés a través dels treballadors i la CUP demana a Salut que intervingui

255
L'entrada a la residència l'Onada de Santpedor. - FOTO: ACN
L'entrada a la residència l'Onada de Santpedor. - FOTO: ACN

L’Onada, l’empresa que gestiona la residència Cal Jorba de Santpedor, ha començat a investigar el brot que ara afecta a 60 residents, però que ha arribat a afectar a un 83% dels usuaris i que ha causat una defunció. El director institucional de l’Onada, Arnald Pannocchia, assegura que les mesures que s’han pres al centre han sigut en coordinació amb el departament de Salut.

En un comunicat que va emetre ahir la residència a través dels canals de l’Ajuntament, Panocchia explica perquè l’origen del brot no són els treballadors i no descarta que s’hagi expandit per la visita de metges a la residència que veuen diferents grups bombolla.

L’Onada encara ara el retorn a la normalitat. Panocchia assegura que Cal Jorba és la residència que registra més positius asimptomàtics. En el comunicat, explicava que avui es reuniran amb representants de Salut per detallar-ho.

Des de la residència fan una crida a la calma a les famílies dels afectats perquè el volum de feina no permet trucar-los diàriament. Tot i això, envien missatges de whatsapp diaris explicant la situació.

La CUP demana a la Generalitat que hi intervingui

Amb les dades sobre la taula, la CUP-Amunt demana que Salut intervingui la residència. El grup ha fet dos comunicats durant la setmana en aquesta línia. Asseguren que la Generalitat ha pres les regnes d’altres residències amb una incidència menys greu.

El líder de la CUP-Amunt a Santpedor, Aniol Vila, explica a Ona Bages que ho han comparat amb centres propers que tenien incidències de menys del 50%.

D’altra banda, des del grup també han reclamat una reunió urgent de la Comissió de Seguiment de la Residència l’Onada. Vila assegura que no només no han rebut resposta si no que no es celebrarà ni la reunió ordinària.

Finalment, el grup també demana que s’investigui l’origen del brot a la residència.