La renúncia del regidor Jaume Casals i les ajudes al comerç local marquen el ple de Navàs

164

Els grups polítics municipals de Navàs van celebrar ahir el primer ple ordinari des del 20 de gener. El coronavirus va provocar que l’Ajuntament no pogués organitzar el ple del mes de març. El ple d’ahir va ser el primer que es feia de manera presencial des del mateix mes de gener. Una reunió que es va celebrar de manera excepcional a la Sala del Club d’Avis de poble. Va ser un ple tècnic marcat per la renúncia com a regidor de l’exalcalde de Navàs i número 3 de la CUP, Jaume Casals. En el seu lloc, va prendre possessió del càrrec Marina Potrony.

Aquest va ser un dels punts importants del ple, l’altra, van ser les ordenances, aprovades per majoria absoluta, amb relació a les bonificacions per terrasses, bars i el mercat municipal. Totes elles derivades dels efectes que ha tingut el coronavirus en aquests sectors al poble. Després de força estona de debat, per a perfilar aquestes bonificacions, el govern navassenc va decidir el següent. Sentim a l’alcalde, Salvador Busquets.

D’altra banda, també es van aprovar modificacions en els preus de l’Escola de Música i l’Escola Bressol. La diferència més important, atès a la situació excepcional que hem viscut, s’ha produït en el preu de les classes virtuals a l’Escola de Música.

Pel que fa a la Festa Major del poble, prevista pels dies 22, 23 i 24 d’agost, Busquets explicava que estan preparant una festa més tranquil·la que en les edicions anteriors. Malgrat tot, els actes encara no estan tancats.

Finalment es va aprovar la moció presentada per l’equip de govern sobre donar continuïtat als punts de guaita per a controlar els incendis al Bages. Un punt de l’ordre del dia que actualment tenen sobre la taula molts ajuntaments de la comarca. La introducció de càmeres de videovigilància per a prevenir els incendis provocats pels humans han de ser complementàries als punts de guaita, segons el govern navassenc.

El ple va acabar amb unes darreres paraules de Jaume Casals, exalcalde i regidor de la CUP.