Les obres van començar a l’agost i està previst que acabin entre 2019 i 2020. El nou espai públic de vianants comparà amb la xemeneia de la fàbrica a peu de carrer

L’antiga fàbrica tèxtil de Cal Clarassó, a Santpedor, s’està remodelant per encabir-hi la llar d’avis de Ca l’Arola amb un bar obert a tothom, sales polivalents, i un punt d’informació (que s’ubicarà a la capella que hi ha a l’exterior). “En el procés de construcció s’estan trobant peces i objectes de valor històric que estem mirant de catalogar i conservar”, explica l’alcalde, Xavier Codina. Un fet que no sorprèn en un edifici que data de finals del segle XIX i que conté elements de molt abans, com la muralla del poble, del segle XV. Així mateix, “s’intenta conservar les columnes de ferro forjat i les bigues de fusta característiques de la fàbrica”.

Les obres, que van començar a l’agost, es troben en la primera fase, que és la reforma integral de l’edifici. Després es faran tots els acabats interiors en la fase 2, i finalment es remodelarà tot l’entorn urbà en la tercera i última fase. Un procés que segons Codina comportarà “l’obertura d’un nou espai de vianants entre els carrers Monjo i Dr Antoni Vila”. I al mig d’aquest nou vial, a peu de carrer, hi quedarà la icònica xemeneia de 40 metres de la fàbrica.

Allà, al bell mig del nucli antic de Santpedor, ens hi hem desplaçat ‘In Situ’ al programa En Primer Pla d’Ona Bages per conèixer de prop com van les obres i totes les particularitats històriques d’aquest espai. Escolta-ho!