La rectoria vella de Sant Fruitós seguirà acollint el museu fins que s’habiliti la nova seu

134

Fa tres mesos s’anunciava que el museu municipal de Sant Fruitós de Bages ampliaria el seu espai llogant l’edifici de Cal Casajuana, al carrer Padró.  Això es deu a que la rectoria vella, on s’ubica actualment, ha quedat petit i obsolet, i necessitaven un edifici més gran. Ara bé, mentre Cal Casajuana no s’habiliti del tot, el museu mantindrà la seva seu a l’actual rectorial vella.

Així, l’ajuntament ha signat el contracte d’arrendament de la rectoria vella de la parròquia per mantenir el museu allà mentre no està llesta la nova seu. De fet, l’espai on s’ubica actualment està arrendat des del 2006. Des del consistori asseguren que “aquest contracte suposa un pas més per consolidar el servei públic del museu municipal del poble”.

L’immoble del carrer Padró compta amb dues plantes i conté mobiliari de valor artístic. Forma part de la família de l’exalcalde Casajuana i el contracte d’arrendament és de 15 anys. El museu municipal està dedicat essencialment a la vida quotidiana de pagès, exposant eines sobre els tipus de conreus, objectes de casa i els oficis i l’economia més generalitzada del nostre municipi.

Foto: L’alcalde i el mossèn de Sant Fruitós.