La recreació de la cacera de bruixes de fa 400 anys atrau més de mig miler de persones a Santpedor

297
Moment de l'execució a les tres bruixes a la recreació de la cacera de bruixes a Santpedor FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Moment de l'execució a les tres bruixes a la recreació de la cacera de bruixes a Santpedor FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

La persecució i execució de tres bruixes va passar al poble quatre segles enrere. Dissabte, un grup de 20 voluntaris ho va representar en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

Sembla que només puguin passar aquestes coses als contes i rondalles, però fa 400 anys encara es perseguien i mataven dones acusades de bruixeria. També aquí, a Santpedor. Aquest dissabte, dins el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, es va representar al nucli antic una persecució i execució a tres bruixes, que s’ha documentat que van morir a la forca al poble a principis del segle XVII. Uns fets que aleshores eren habituals a bona part d’Europa.

Una actuació que va tenir inici i final a la Plaça Gran, on gràcies a un grup de 20 voluntaris entregats, en col·laboració amb l’Ajuntament i amb un esforç logístic important, es va aconseguir fer una recreació fidedigna d’aquest trist episodi. Més de 500 persones van assistir-hi de públic. La directora de l’obra, Mireia Cirera, es mostra molt satisfeta pel resultat de la representació:

 

Després de l”execució’ de les bruixes a la Plaça Gran, va haver-hi encesa de bruixes a càrrec dels Bous de Foc, sopar popular, i música amb el grup Torreta Quartet Folk.