S’ha obert un expedient de possibles penalitats a l’empresa encarregada del Porta a Porta a Santpedor perquè s’han detectat irregularitats

El ple municipal de Santpedor va aprovar obrir un expedient de possibles penalitats a l’empresa que gestiona la recollida de residus Porta a porta. Es tracta d’una acció preventiva, amb què s’interpel·la l’empresa perquè respongui a una sèrie d’irregularitats detectades.

Així, des de l’àrea d’urbanisme s’ha detectat una menor freqüència de buidatge d’algunes papereres del poble del què està estipulat al contracte de servei. També s’ha fet notori que l’empresa no obre incidències als habitatges que treuen els residus sense el cubell requerit. Cas en què l’empresa hauria de posar un adhesiu indicant l’obertura d’incidència i deixar les bosses perquè el veí en qüestió ho veiés i prengués consciència. I a més, a través del software de què disposa l’Ajuntament, s’ha detectat també que no es llegeixen els xips de tots els cubells. Ho ha explicat el regidor d’urbanisme Josep Illa:

Els recorreguts i horaris són correctes però per la distància entre les lectures dels cubells creiem que alguns no s’estan llegint

Amb tot, l’expedient de penalitats obert és una acció preventiva. I ara és l’empresa qui té uns dies per respondre, donar les seves explicacions al respecte, i corregir-ho si és pertinent. En aquest sentit, des de l’Ajuntament asseguren que alguns dels punts de conflicte sembla que ja s’estan començant a corregir.