La ràdio segueix viva i volem que ho estigui encara més

134

Periodisme? I on vols treballar si estan fent fora periodistes de tots els mitjans?”, ens deien quan vam triar la carrera. “Mitjà? És el que ens ha de marcar el camí, o podem crear-lo nosaltres?”, ens preguntàvem mentre insistien “camí? Què vols canviar ara? Vés cap a la comunicació empresarial, o poca cosa trobaràs…”. I responem:

Periodisme. Quatre anys estudiant-lo i molts més vivint-lo. Poder arribar a viure de, sense deixar de viure amb. Seguirà sent la nostra passió, però la professionalització ens permetrà dedicar-hi més hores, esforços, i millors resultats.

Mitjà. La ràdio local: la que ens queda més a prop, la que ens arriba més endins. En el cas de Ràdio Sallent, amb gairebé trenta-cinc anys a les espatlles, i els braços sempre oberts a la gent del poble. La primera vegada que hi vaig participar va ser amb l’escola. Comptava els meus anys amb els dits de les mans, i amb l’índex, seguia els textos que llegíem en directe. S’han emès una infinitud de programes després d’aquell, la ràdio segueix viva, però volem que ho estigui encara més donant-li ressò informatiu.

Camí. El que ens queda per recórrer, que volem anar traçant; i el que ens ha portat fins aquí: periodisme, mitjà, camí.

Anna Pujol, redactora local a Sallent