La iniciativa per dur a terme SuperCoop, el nom del nou supermercat cooperatiu a la capital del Bages, ja supera la fita marcada dels 700 socis. 

Tot i això, els impulsors veuen necessari arribar als 1.200 per garantir-ne la viabilitat, un objectiu que s’han marcat per a finals del 2022. En paral·lel, la cooperativa ja ha posat la primera pedra aconseguint el finançament necessari per fer les obres d’adequació del local que té al mercat de Puigmercadal. Concretament són més de 200.000 euros que han atorgat entitats financeres de l’àmbit de l’economia social i que compta amb l’aval dels mateixos socis.

De fet, el supermercat cooperatiu de Manresa és una proposta pionera a Catalunya. Per a poder-hi comprar caldrà ser soci i que aquest, a banda de pagar una quota inicial, es comprometi a col·laborar en les feines del supermercat, aportant 3 hores cada quatre setmanes. Per això serà necessari fer una formació prèvia. Un curs que ja han realitzat més de 150 persones.

Si tot va segons el previst, el supermercat obrirà les portes als seus socis a finals de març. En canvi, els impulsors han afirmat que a partir de principis d’abril també hi podrà accedir la resta de la gent amb l’objectiu de què puguin conèixer el projecte de primera mà i sumar-se a la proposta.