El curs escolar al Bages ha arrancat amb una gran novetat: la posada en marxa de l’Institut-Escola de Balsareny. Això és possible gràcies a la incorporació del primer curs d’ESO als d’infantil i primària que ja oferia el centre. A més, també respon a la petició de l’AMPA i la direcció de l’escola al departament d’Educació. Joan Sorroche és el director del centre.

El fet d’afegir el primer curs d’ESO forma part d’un procés de canvi progressiu, per bé que cada any s’afegirà un nou curs fins a complir els quatre que té la secundària obligatòria el curs 2024-2025. La modificació d’enguany implica que hi hagi 27 alumnes de 1r d’ESO i tres professors nous. A més, cada any també s’incorporaran dos professors nous.

El director del centre, Joan Sorroche està molt satisfet de la feina portada a terme per la comunitat educativa del centre. A més, celebra la bona rebuda que ha tingut aquest nou centre entre els veïns i veïnes de Balsareny.

El fet que l’escola disposés d’aules que no s’usaven ha permès que no s’hagin hagut de fer reformes importants al centre, més enllà d’una sortida d’emergència directa a l’exterior. En total, al centre educatiu hi haurà aquest curs més de 200 alumnes.