La primera fase de les obres de l’antiga fàbrica de Cal Clarassó s’enllestirà un mes més tard del previst

210
Xemeneia de l'antiga fàbrica de Cal Clarassó
Xemeneia de l'antiga fàbrica de Cal Clarassó

El motiu de l’endarreriment són les puges i glaçades de l’hivern i la instal·lació de caixes-niu a la façana

El final de les obres per convertir l’antiga fàbrica tèxtil de Cal Clarassó de Santpedor en equipament municipal s’ajorna un mes, fins al maig, per culpa de la meteorologia, les vagues, i la instal·lació de caixes-niu a la façana.

El ple de Santpedor va aprovar ahir la pròrroga del termini de fi de la primera fase de les obres de Cal Clarassó fins a l’11 de maig, que inicialment estava previst finalitzar ara a l’abril. Això ha sigut arran d’un informe del coordinador de seguretat de l’empresa constructora, Somic SL, en què es deixa palès que les pluges torrencials i també glaçades que hi ha hagut al llarg de l’hivern, quan l’edifici encara estava sense teulada, van impossibilitar les tasques normals dels treballadors i per tant van retardar el curs normal de les obres.

L’informe, també fa referència al fet que hi ha hagut dies en què alguns treballadors han participat de les vagues de país que es van fer al desembre i també el passat mes de març pel Dia de la Dona.

A banda, un últim element que ha fet retardar les remodelacions de Cal Clarassó, ha sigut la instal·lació de caixes-niu a la façana de l’edifici. Uns artilugis que no estava previst instal·lar inicialment però que, s’ha decidit implementar per afavorir el niuament d’algunes espècies d’aus locals, de manera que s’impulsi la biodiversitat al poble. Tot plegat, segons va assegurar el regidor d’urbanisme, Josep Illa, està justificat i no suposa cap increment del pressupost inicial. Amb tot, l’oposició no hi va votar a favor. Tant Junts per Santpedor, que es va abstenir, com Progrés Municipal, que hi van votar en contra, van criticar que s’aprovés depressa i corrents la mesura com a assumpte sobrevingut urgent, enlloc de fer-ho en plens anteriors, i van dir que s’hauria d’haver previst en el termini inicial la possibilitat de endarrerir el procés d’obres per inclemències meteorològiques i altres eventualitats.