La Policia Local protagonitza el ple d’octubre de Sant Fruitós

195
El ple ordinari del mes d'octubre.

Durant la setmana, Genís Caparrós va renunciar com a cap de la Policia Local i Josep Lluís Lorente l’ha substituït. L’equip govern apunta que era el primer en la borsa d’agents del cos. A Gent fent Poble, però, li grinyola el canvi i ha aprofitat el ple per fer una bateria de preguntes sobre els processos de selecció d’agents.

Per un costat, el líder de l’oposició, Joan Carles Batanés, ha demanat com s’havia escollit el nou cap del cos. La regidora de recursos humans, Cristina Múrcia, ha explicat el motiu.

D’altra banda, Batanés ha criticat el funcionament de les borses de policia local. També, el procés de selecció d’una nova agent pel cos, que va començar sent a través de de la creació d’una borsa de treball mitjançant un acord de junta de govern i va acabar sent una borsa molt urgent aprovada per decret.

Murcia, però, ha defensat els temps de les contractacions i ha retret a Gent fent Poble que el pressupost del 2020 tingués prevista la incorporació d’un agent per l’octubre quan era necessari abans.

El ple també ha servit per aprovar una moció de rebuig a la inhabilitació del president Quim Torra consensuada entre Esquerra Republicana, Junts per Sant Fruitós i Gent fent Poble. Finalment, el ple també ha aprovat que Sant Fruitós formés part de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública. Ho farà com a fundador.