La Policia Local instal·la un control sonomètric al carrer Núria de Santpedor

168
Control sonomètric al carrer Núria FOTO-POLICIA LOCAL SANTPEDOR
Control sonomètric al carrer Núria FOTO-POLICIA LOCAL SANTPEDOR

El Bar Núria és des de fa anys un dels centres neuràlgics del poble per l’anar i venir continuat de gent. Aquest moviment de persones, però, sovint genera molèsties als veïns del carrer Núria, que vàries vegades s’han queixat a la policia de l’excés de soroll que prové del bar. És per això que la Policia Local ha instal·lat aquesta setmana un control sonomètric en una farola pròxima al bar, per monitoritzar de forma continuada totes les emissions sonores del voltant.

Els agents poden ara en qualsevol moment i de forma remota, saber quins nivells de so s’estan generant als voltants del bar Núria. Així, poden intervenir en cas que s’excedeixin de forma continuada els límits establerts per llei. Uns límits que estan marcats en 50 decibels durant el dia -amb marg per excedir-se fins a 56 puntualment- i 60db a la nit -marge de 3db-. Aquests primers dies, el cos policial tot just està agafant els primers paràmetres sonors per conèixer el panorama sonor de la zona durant les diferents franges horàries.

El Bar Núria ja ha rebut sancions per superar els límits sonors establerts en el passat. Amb aquesta mesura, la policia vol ajudar a conscienciar tant als nous propietaris com als clients perquè moderin el soroll que generen. Un soroll que en cas de superar repetidament els llindars legals, podria comportar l’escurçament de l’horari d’apertura -de les 6h a les 8h per exemple- o fins i tot mesures més estrictes com la revocació de llicència.