La policia local de Santpedor podrà multar a les persones que facin botellón

196
El ple de Santpedor del 8 de setembre es va celebrar a l'auditori del Convent de Sant Francesc.
El ple de Santpedor del 8 de setembre es va celebrar a l'auditori del Convent de Sant Francesc.

La policia local de Santpedor podrà multar a les persones que facin botellón al carrer. El decret llei de la Generalitat que preveu les infraccions generades arran de la pandèmia permet als Ajuntaments fer-se càrrec de les sancions lleus. L’Ajuntament de Santpedor s’hi ha acollit.

És una de les decisions que prenia ahir el ple municipal, el primer ordinari després de les vacances d’estiu. L’alcalde, Xavier Codina, explicava que, tot i això, la sanció serà l’última via perquè abans esgotaran l’informativa.

Tant Progrés Municipal com Santpedor en Comú Podem aplaudeixen la decisió. Els líders dels dos grups, Rosa Pérez i Xavier León, feien una crida a la responsabilitat col·lectiva.

Pel seu costat, la CUP celebra que s’acostin algunes competències, el seu líder, Aniol Vila, explicava la seva abstenció perquè creuen que hi ha millors vies per aturar la pandèmia que sancionant.

Del ple també en surt una moció per demanar a l’estat espanyol que permeti utilitzar el superàvit de l’any passat als Ajuntaments. Una decisió que només té l’abstenció de Progrés Municipal.

El ple d’ahir era el primer de Jasmina Font com a regidora de Progrés Municipal, substituint a Ferran Tarazona.

Per cert, una última dada que s’extreu del ple. A Santpedor hi viuen 7.604 persones.