La Policia Local de Santpedor identifica membres de l’ANC que penjaven cartells de l’1-O

153
Plaça Gran de Santpedor
Plaça Gran de Santpedor

La Policia Local de Santpedor han interceptat aquest matí, pocs minuts després de les 11h, una brigada de voluntaris de l’ANC de Santpedor que estaven penjant cartells de l’1-O a la Plaça Gran, just davant de la comissaria del cos. Els agents els han identificat i han requisat els cartells i material que estaven penjant en aquell moment. Els membres de l’ANC presents, visiblement contrariats, han estat discutint durant uns quants minuts amb els policies, recriminant-els-hi la intervenció, però la Policia ha procedit igualment requisar el material.

Els voluntaris de l’ANC han seguit penjant cartells en altres punts del poble sense més oposició, després de la intervenció de la policia, que per altra banda, no ha retirat cap cartell dels que ja estaven penjats a les parets i façanes del poble.

Segons fonts de la Policia Local, tot i ser un cos policial depenent de l’Ajuntament, en aquest cas el procediment no té a veure amb l’alcalde sinó que va per un altre banda. I és que tot plegat ve donat per l’ordre de la Fiscalia General de l’Estat als cossos de seguretat de Catalunya d’interceptar qualsevol acció relacionada amb el referèndum de l’1 d’octubre.

Aquest fet ha agafat l’alcalde, Xavier Codina, fora del poble, ja que és a Barcelona participant, precisament, de la concentració d’alcaldes (712) investigats per la Fiscalia General de l’Estat per recolzar el referèndum d’independència. Amb tot, l’acció de la Policia Local no ha agradat gens a Codina, que l’ha condemnat “rotundament”.