La Policia Local de Sant Fruitós realitza una campanya per controlar el consum d’alcohol i drogues al volant

153

La campanya s’ha realitzat del 10 al 16 de febrer en diferents punts de la població. Cal recordar que un 70% dels accidents de trànsit amb víctimes tenen lloc en l’àmbit urbà i que els controls preventius d’alcoholèmia són una de les eines més eficients per evitar la circulació per a la xarxa viària de conductors amb risc potencial de tenir un accident.

Segons dades de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, l’any 2019 la presència d’algun tipus de substància toxicològica entre les víctimes mortals conductores se situa per sota del 30%, essent un 20.5% alcohol i un 13,7% psicofàrmacs i drogues. Tot i això, continua sent una dada molt elevada per la qual cosa és important incidir en el control d’aquestes conductes de risc en la mesura que posen en perill la seguretat viària.

Per altra banda, la setmana passada va tenir lloc una ocupació il·legal. Els fets van passar en un habitatge de Sant Fruitós quan una persona va entrar de forma il·legal en un pis que pertany a un particular i que estava en tràmits de ser arrendat per una altra persona. 

Els veïns del mateix carrer, en ser-ne conscients, van contactar amb la Policia Local i amb l’Ajuntament per tal de poder evitar aquesta ocupació el més ràpid possible. Finalment es va poder aturar a temps i tot va quedar en un ensurt.