El dia mundial de la poesia que se celebra demà es dedica a la figura de Manel Marí, poeta eivissenc que va morir al gener als 42 anys. La Biblioteca i el SAC han organitzat tallers i accions al carrer per mostra la seva obra, el recorregut poètic serà un dels moments més espectaculars

Santpedor commemora demà dimecres el Dia Mundial de la Poesia amb tallers, lectures de poemes i accions que ompliran de poesia els carrers del poble. El club de poesia de Santpedor en col·laboració amb el SAC Santpedor Art i Creació i la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas han preparat el programa d’activitats que té com a estrella de la jornada un recorregut pels carrers de Santpedor per glossar l’obra del poeta eivissenc que vivia a València, Manel Marí, que va morir el passat 31 de gener als 42 anys de grip A. Ho ha explicat Carme Magem, del SAC, a Ràdio Santpedor:

 

El recorregut començarà al Carrer Ample davant el Terrer. S’ha escollit aquest espai com a inici perquè Manel Marí s’inspirava en bars per a molts dels seus poemes. El seu darrer llibre de poemes el va titular Tavernàries (2016). Per això, el punt de sortida serà la lectura d’un fado amb una copa de vi a les mans. Després el recorregut continuarà cap a la plaça de la Font on es llegirà un poema titulat “Fora el bar”. A la tanca el poema protagonista és un tango sobre bars que taquen. Ferran Gallart, dels Strombers, ha musicat un dels poemes i es podrà escoltar durant el recorregut. De la Tanca s’anirà a la Nau, el nou espai municipal d’entitats que es va obrir a principis d’any. A l’exterior de l’edifici hi haurà una planta on les fulles i els pètals són poemes. Una garlanda amb poemes s’instal·larà entre els arbres perquè es moguin amb la remor del vent. AI a la porta principal de la Nau també hi haurà un poema “Jo soc la veu” per donar la benvinguda.

A l’interior, artistes de diferents disciplines inspirats en els seus poemes de Marí ens mostraran la seva obra: pintura, ceràmica, fotografia, dibuix… El SAC ha decidit dedicar aquesta jornada a Manel Marí per posar de manifest la seva obra poètica i impulsar un recull de les seves obres que avui en dia costa molt de trobar.

Gotes d’aigua a la biblioteca Pare Ignasi Casanovas

A banda del recorregut poètic que deixarà empremta als carrers del poble, a la tarda, a les 17:30h, la biblioteca ha organitzat una activitat familiar, lúdica i col·laborativa sobre poesia. Cal apuntar-se prèviament. El treball que es faci durant el taller es podrà veure després en una lectura de poemes a la plaça de la Pau. A més la biblioteca ja ha muntat aparadors de poetes i de llibres de poemes i ha omplert l’entrada amb gotes d’aigua, cadascuna amb un poema diferent.