Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

La població de l’Estany acull olis i formatges catalans en la seva fira

La població moianesa va celebrar el passat diumenge 23 de maig un mercat d’olis i formatges catalans amb les mesures i restriccions necessàries a causa de la covid. 

D’aquesta manera, l’Estany va acollir productors d’oli de les comarques de la Noguera, les Garrigues i l’Empordà. Un espai on els paradistes van poder presentar els seus olis de les varietats d’oliva arbequina i picual. També s’hi van poder trobar olis de tractament corporal d’aloe vera i d’espígol, o una extensa varietat de vinagres balsàmics. 

Pel que fa als formatges, els participants van ser Montbrú, de la mateixa comarca del Moianès, Fontirons del Berguedà, Monber de l’Urgell i també formatges amb Denominació d’origen de Maó i la D.O. Idiazabal de Navarra.

A tot això, el mercat es va completar amb embotits de la Garrotxa, coques i pastissos bagencs de Cabrianes, vins de l’Empordà, mel de Gratallops i així fins a un total d’una vintena de parades on també hi havien productes artesans no alimentaris.

Finalment, des de l’organització van animar a visitar el monestir de l’Estany, el seu claustre i la resta de la població de pedra.