La població d’Artés estrena el seu primer carril per a bicicletes

211
Primer Carril Bici d'Artés. - Foto: Ajuntament d'Artés
Primer Carril Bici d'Artés. - Foto: Ajuntament d'Artés

Es tracta d’una nova via d’anada i tornada al polígon que passa en gran part pel Carrer Manresa, carrer que ha passat a ser d’un sol sentit de circulació durant l’últim any.

La proposta de construir un carril bici ve precedida de vàries reunions amb el veïnat fetes abans de començar les reformes del carrer Manresa. Aquest carrer enllaça el centre del poble amb el polígon industrial de Santa Maria, la que és la zona industrial més important del municipi. Així doncs, la construcció d’aquest “ciclocarrer” vol incentivar l’ús de la bicicleta i els patinets per anar a treballar. Segons l’Ajuntament es vol seguir apostant per una mobilitat segura amb carrers d’un sol sentit, voreres més amples i contribuir a reduir l’ús del cotxe. 

Val a dir que, un cop acabada l’obra fa poc més d’un mes, les peces que delimiten el carril bici amb el carril dels cotxes es van anar trencant. L’Ajuntament d’Artés ja ha reclamat aquesta deficiència i l’empresa ha assegurat que es farà càrrec de la reparació i la substitució de les peces sense cap cost addicional.

El nou carril bici pertany a una primera fase per prioritzar l’ús de la bicicleta. Un nou Pla de Mobilitat que continuarà durant aquest mes de juliol. En els propers dies hi ha prevista una adaptació d’un passeig que travessarà el polígon industrial pel carrer Sant Antoni Maria Claret i que suposarà un espai de més d’un quilòmetre sense entrebancs. Aquest espai estarà adaptat amb les normes de seguretat tant per vianants com per a bicicletes i patinets.