La pluja de Perseids també es podrà veure a Sallent

152

Enguany, la Pluja de meteors dels Perseids, torna a tenir data i hora. Aquest diumenge dia 12 des de les 22:00 hores fins a les 10:00h de l’endemà es podrà contemplar el fenomen. Segons informa l’Observatori Astronòmic Nacional (OAN), aquest 2018 serà un any “excel·lent” per poder apreciar el cel perquè hi haurà lluna nova l’11 d’agost.

Les Perseides, també anomenades “llàgrimes de Sant Llorenç” per la proximitat del seu màxim al 10 d’agost, són visibles des de tot l’hemisferi nord en ple estiu. Per poder gaudir de la pluja d’estels es recomana buscar llocs alts, amb poca llum i esperar que la Lluna es pongui. Pel que fa a Sallent, el Camí de Sant Pere, a prop del cementiri, és una ruta aconsellable per veure la pluja. És el camí per accedir a la Casa Rural Cal Sellarés de Sallent. S’hi pot accedir amb cotxe, ja que el primer tram està arreglat i facilita la circulació. És una de les zones més altes i fosques del municipi, fet que permetrà als sallentins poder gaudir de la pluja d’estels.

Els orígens

Les llàgrimes de Sant Llorenç són les restes de pols del cometa 109P/Swift-Tuttle que deixa quan entra en contacte amb l’atmosfera de la terra i es volatilitzen tot produint un efecte lluminós: els meteors. Es tracta d’un cometa periòdic que fa la volta al Sol cada 135 anys, de manera que la pluja d’estels estival no és un fenomen aïllat sinó que es repeteix. Cada vegada que el Swift-Tuttle passa per l’interior del sistema solar, el Sol escalfa i estova els seus materials i fa que alliberi restes de pols i partícules durant la seva trajectòria. La majoria són tan petites com un gra de sorra, i quan es creuen amb el nostre planeta impacten contra l’atmosfera a una velocitat superior als 210.000 quilòmetres per hora, uns 500 cops més ràpid que un cotxe embalat.

Mapa per veure la pluja

En aquest mapa trobareu la ruta per accedir al punt esmentat dins de la notícia

Captura de pantalla 2016-08-11 a les 10.25.35

Enllaç del mapa: Llàgrimes de Sant Llorenç