La pluja anirà a més

133

Martí Oliveras

La pluja ha arribat puntual, de matinada, però ho ha fet sense intensitat i, de fet, en el conjunt de la comarca, els registres són força modestos, de 8 a 15 mm. Aquest migdia hi ha hagut una treva en les precipitacions però es manté la previsió de pluges abundants, generals i continuades a partir d’aquesta tarda de dimarts.

Atenció, doncs, perquè aquest vespre i nit arribarà la segona tongada de pluges i serà el plat fort del temporal, que s’allargarà fins al matí de demà dimecres. Per tant, encara que fins ara hagi plogut poc, no abaixem la guàrdia: arriben les hores més delicades. Demà entre el migdia i la tarda la situació tendirà a millorar, però encara hi haurà ruixats irregulars. Dijous la pertorbació s’allunyaria i ja s’obririen moltes clarianes.

Caldrà seguir minut a minut aquest temporal perquè s’espera que plogui de manera abundant i continuada, cosa que podria fer créixer sobtadament molts rius que ara baixen amb molt poca aigua. Es tracta d’una situació força excepcional, amb acumulacions d’aigua de més de 100 l/m² al llarg de tot l’episodi en alguns punts de la comarca. Insistim, per tant, en la necessitat d’extremar les precaucions. Podeu ampliar la informació consultant els avisos que han emès Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya.