El projecte del Tren Tramvia del Bages-Berguedà continua aturat. En les últimes hores, però, la Plataforma Cívica que promou la iniciativa ha aconseguit que el Departament de Territori els escolti i, segons ha pogut saber Ona Bages, ha aconseguit lligar una reunió a principis d’octubre. Fonts de la comissió del projecte expliquen que es tracta d’una reunió de caràcter informatiu per, d’una banda, traslladar al govern la necessitat de reactivar el projecte i, de l’altra, que Territori els actualitzi sobre en quin punt es troba precisament el projecte.

Per posar-hi una mica de context, hem de recordar que el Parlament de Catalunya va aprovar el 2021 una moció a favor de l’estudi d’un seguit de projectes ferroviaris (entre ells el Tren Tramvia del Bages-Berguedà), i a final del 2022 passat el Govern de la Generalitat va licitar estudis de viabilitat per als projectes com el del territori bagenc.

Recordem també que el que s’està estudiant és la viabilitat d’impulsar un tren tramvia pel transport de passatges entre Manresa, Súria i Sallent, aprofitant els ramals actuals. Ara bé, aquesta fase d’estudi s’ha encallat. És per això que Plataformes com la promotora del projecte s’ha organitzat amb altres comissions cíviques o impulsades per veïns del territori per fer un pas més enllà.

En aquest sentit, des de la Plataforma del Tren Tramvia del Bages-Berguedà celebren la reunió amb territori i esperen obtenir molta informació. En parla Clara Sánchez, responsable de la Plataforma, en declaracions a Ona Bages.

Sánchez recorda la necessitat d’impulsar projectes d’aquest estil, els quals tenen segons el seu criteri un ‘alt compromís amb el medi ambient’, per davant de projectes com la C55 o la C16 que impliquen molta despesa econòmica.

La Plataforma celebra que, després de fer pinya i unir-se amb comissions d’altres territoris, hagin aconseguit que el Govern els escolti.