La Plataforma dels Aliments de Manresa muntarà punts de recollida als supermercats davant l’auge de famílies que necessiten menjar

198
Pla general de la presentació del recapte. Imatge del 15 de maig del 2020 (Horitzontal)

La Plataforma dels Aliments de Manresa treballa a contrarellotge per a proveir aliments a les famílies més vulnerables de la ciutat. Més si cap, tenint en compte que en les darreres setmanes s’ha incrementat el nombre de famílies que requereixen l’ajuda de la Plataforma. Per aquest motiu, l’entitat instal·larà punts de recollida d’aliments a un total de 29 supermercats de la ciutat. Els clients podran dipositar els productes en un espai senyalitzat on no hi haurà voluntaris. Sor Lucia Caram, directora de la Plataforma, n’explica els detalls.

Sor Lucia Caram, directora de la Plataforma dels Aliments de Manresa

La iniciativa es mantindrà, inicialment fins a l’1 de juny, però tot dependrà de l’evolució de l’actual situació. La iniciativa està organitzada conjuntament per la Fundació Convent de Santa Clara i l’Ajuntament de Manresa. La crisi sanitària de la Covid-19 ha provocat un increment de la demanda als Serveis Socials municipals i dels usuaris de la Plataforma dels Aliments. Davant la urgent necessitat, s’ha buscat la manera de poder seguir donant aliments a les famílies que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat.

Sor Lucia Caram, directora de la Plataforma dels Aliments de Manresa

El nombre d’usuaris de la Plataforma dels Aliments de Manresa segueix creixent setmana darrere setmana. En aquests moments, hi ha unes 2.000 famílies. Les darreres setmanes, l’Ajuntament de Manresa també ha doblat les partides destinades al pagament de productes com la llet i els ous de la plataforma.

Sor Lucia Caram, directora de la Plataforma dels Aliments de Manresa

De fet, un 10% de la població de la ciutat ja n’és usuària i setmana darrere setmana s’hi sumen més famílies.