La Plataforma d’Aliments de Manresa tancarà el mes d’agost i preparen lots més grans perquè les persones necessitades puguin aguantar més temps

117

Cues llarguíssimes de gent per recollir lots d’aliments a Manresa i poder passar l’agost. La Plataforma d’Aliments, que dona servei a 7.500 persones, tancarà el proper mes. Arran de la covid-19, 1 de cada 10 manresans s’ha convertit en usuari de la Plataforma.

La seva responsable, Sor Lucia Caram, explica que tanquen esgotats per la situació i amb por de les perspectives de cara al setembre.

Segons ha dit Caram, des del servei, reparteixen 90 lots a domicili perquè hi ha gent que no té res per menjar, però que li fa vergonya accedir a la Plataforma perquè abans no s’havien vist mai així i tenen por de ser estigmatitzats.

Des que es va iniciar la pandèmia, la Plataforma d’Aliments de Manresa ha passat de repartir 200 lots d’emergència a 700.

A fora del local s’han vist cues llarguíssimes de gent i s’ha hagut d’habilitar un carril de la carretera de Vic per garantir les mesures de seguretat arran de la covid-19. L’Isabel Muñoz,usuària de la Plataforma d’Aliments pensar té por que no tinguin aliments per a tanta gent:

Durant aquest mes en què la Plataforma tancarà, l’Ajuntament gestionarà el servei de manera extraordinària i, per fer-ho, té preparats 300 lots d’emergència.