La Plataforma d’Aliments de Manresa està desbordada i reclama ajuda a les empreses

130
Moment en què els voluntaris de la Plataforma recullen el menjar per portar-los a famílies que els hi han demanat ajuda urgent. Imatge del 31 de març del 2020. (Horitzontal)

Sor Lucia Caram, responsable de la Plataforma d’Aliments de Manresa, explica que estan desbordats davant l’augment de la demanda d’aliments per part de famílies sense cap ingrés arran del coronavirus. Segons ha confirmat, les famílies truquen desesperades que necessiten menjar. Aquesta setmana l’entitat entregarà un centenar de lots a les famílies que no tenen res perquè s’han quedat sense feina.

Sor Lucia Caram, responsable de la Plataforma d’Aliments de Manresa

Davant aquesta situació, la Plataforma fa una crida a les empreses perquè ajudin a satisfer aquest fort increment de la demanda. En dues setmanes, a mitjans de març, la Plataforma d’Aliments de Manresa va entregar 1.600 lots d’emergència als seus usuaris per tal que poguessin passar un mes.  Ara, amb les mesures de confinament, no han pogut treballar i, per tant, aquest mes gairebé no han ingressat res.

L’Antònia Santos, una de les afectades

L’Antònia Santos és una d’elles. Fins ara cuidava persones grans i, de cop, s’ha quedat sense feina. Aquesta setmana ha trucat a la Plataforma demanant ajuda. Li han proporcionat un dels 100 lots extraordinaris que estan repartint. Tot i això, explica la situació sense ingressos és molt complicada.

Antonia Santos, testimoni Plataforma d’Aliments

A banda del centenar de lots que preparen per aquesta setmana, en 15 dies hauran de tornar a entregar aliments per un mes als 1.600 usuaris. La Plataforma està trucant a empreses demanant aportacions, siguin econòmiques o d’aliments, perquè no sap com respondre a l’allau de peticions