La PAH Sant Fruitós i l’Ajuntament han arribat a un pacte per fer front conjuntament als desnonaments durant l’estat d’alarma i als problemes per l’accés a l’habitatge. Les dues parts han arribat a una entesa després de reunir-se ahir al matí quan la Plataforma d’afectats per la Hipoteca es manifestava davant de l’Ajuntament.

La mobilització de la plataforma era en contra dels desnonaments durant l’estat d’alarma i l’aplicació de la llei 24/2015 pensada per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Específicament, la PAH demana que l’Ajuntament s’asseguri que els grans tenidors destinin habitatges a lloguer social per garantir reallotjaments pels desnonats i comptadors solidaris per les persones vulnerables. Ho explica l’alcaldesa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñan.

Per part de l’Ajuntament s’hi van reunir Mazcuñan, i la regidora d’Atenció a les persones, Cristina Murcia. Ara treballaran conjuntament davant els desnonaments, els talls de subministrament bàsics i oferir habitatge públic a famílies desnonades.

La pilota està a la teulada de l’Ajuntament que es tornarà a reunir aviat amb la Plataforma.

La manifestació va ser una acció de totes les territorials de la PAHC, que es van manifestar davant dels seus Ajuntaments. Al Bages, la PAH Manresa també es va mobilitzar.