La plaça on s’ubica l’Ajuntament de Sant Fruitós ja té nom oficial

104

Fa anys que els pobles no poseu noms nous als seus carrers. Aquest també és el cas de Sant Fruitós de Bages, que ha aprofitat que inaugurava la plaça on s’ubica l’Ajuntament per posar-li un nom oficial, ja que, curiosament, no en tenia cap.

Així, el consistori va impulsar un procés participatiu per decidir com es diria la plaça. Es van proposar tres opcions (Plaça de la Vila, Plaça de l’Ajuntament o Plaça Major) i els participants podien dir-ne una quarta. D’aquesta forma, el 34,59% dels veïns van escollir el nom de Plaça de la Vila.

Els santfruitosencs, hagin votat o no aquesta opció, es mostren satisfes amb el nom final. Asseguren que és el més adequat, tot i que alguns proposaven opcions diferents. Hem sortit al carrer per escoltar-los:

D’aquesta forma, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va fer pública aquesta decisió en la inauguració oficial de la plaça ubicada a la façana posterior del consistori que ha estat urbanitzada recentment.

En el procés participatiu es van comptabilitzar un total de 159 participacions vàlides, 55 de les quals van escollit el nom de plaça de la Vila. En segona posició, amb 31 participacions, van empatar els nom de la plaça de l’Ajuntament i plaça de la República, molt allunyats d’altres opcions com plaça de l’1 d’octubre (12), plaça Major (10) o plaça de la Llibertat (4).

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, la regidora de participació ciutadana Íngrid Bonells i el responsable de l’empresa que ha realitzat les obres van ser els encarregats d’explicar el projecte urbanístic que s’hi ha realitzat i de descobrir el nou nom que denominarà a partir d’ara aquest espai.

La festa va comptar amb la música en directe del grup de músics que cada dia al vespre interpreta El cant dels ocells a la porta del consistori, que també van interpretar l’Estaca i el cant d’Els segadors.