El Baxi Manresa ha sumat la sisena victòria a la Lliga Endesa davant el Casademont Saragossa (102-103), en un partit molt igualat i amb final agònic que s’ha decidit gràcies a una jugada mestre. El Baxi servia des de la banda, perdent d’un punt, i ha executat a la perfecció una jugada manada pel seu tècnic, Pedro Martínez. Tot plegat, ha generat una falta de Rodrigo San Miguel sobre Seth Hinrichs, qui ha convertit els dos llançaments de tir lliure per donar la victòria als manresans. Dylan Ennis ha fallat el triple decisiu per part local. Numèricament, Scott Eahterton (20 punts i 24 de valoració) ha estat el jugador més destacat per part manresana. La millor notícia la victòria, la pitjor, la lesió muscular d’Eulis Báez (pendents del diagnòstic).

Gran primer quart del Manresa. El partit ha començat amb un ritme de joc elevat, característic de dos equips que els agrada jugar en transició. Després d’unes primeres jugades amb poc encert, els dos rivals s’han anat entonant, especialment des del triple. Saragossa trobava llançaments clars de tres punts amb encert, mentre que Manresa contestava també amb un gran encert exterior (5/9 T3, 55%). En els dos darrers minuts del període, els locals han frenat el ritme ofensiu i els manresans han seguit anotant amb molta fluïdesa, incrementant l’agressivitat defensiva i amb un major equilibri entre l’atac-defensa (23-31). 

El talent individual de Saragossa, amb jugadors de molta qualitat ofensiva com DJ Seeley (18 punts al descans) o Robert Benzing, el mantenia en partit malgrat que Manresa seguia anotant amb comoditat. Diguéssim que el Saragossa trenava els seus atacs a partir de la perspectiva individual i l’ú contra ú, mentre que Manresa exhibia el bon joc coral que l’ha caracteritzat des de l’inici de temporada. Dos estils de joc lícits i que mantenien el duel igualat tot i l’avantatge inicial dels manresans. Un partit amb anotació molt alta i jugat a l’intercanvi de cops en la primera meitat (53-53).

Al descans, els dos entrenadors han ajustat les defenses i l’alegria ofensiva de la primera meitat s’ha diluït. I això que l’equip local ha sortit més agressiu a la pista. El Manresa ha contestat ràpidament un miniparcial de 6-0 de sortida, gràcies a un gran Scott Eatherton en atac i defensa. Malgrat tot, el Baxi tenia problemes per contenir el joc a la pintura de Hlinasson (2,17 m) i la defensa individual sobre Robert Benzing. El terreny en el qual ha entrat el partit no ha beneficiat l’equip de Pedro Martínez, el qual s’ha trobat més incòmode i a remolc durant part del tercer quart. L’augment de l’agressivitat dels manys els ha portat moltes vegades a la línia de tir lliure i ho han aprofitat força bé. Però un bon final de quart, especialment de Dani Pérez amb 7 punts seguits, donava l’avantatge al Baxi abans de l’últim quart (74-75).

El darrer quart no començava bé pels manresans per una falta antiesportiva assenyalada contra Rafa Martínez. Les revisions arbitrals a l’instan replay i les continues aturades del joc per faltes, han frenat el ritme del partit a l’inici de l’últim període. I això ha perjudicat novament els bagencs. Però tot i el major encert dels locals des del triple, el Baxi no ha marxat mai del partit. En els moments decisius, Jonathan Tabu ha agafat la batuta ofensiva de l’equip per evitar l’escapada definitiva de Saragossa. El partit s’ha acabat decidint per detalls.