L’oci nocturn rep amb els braços oberts la reobertura

112

La reobertura de l’oci nocturn

Els Locals esperaven amb candeletes la reobertura de l’oci nocturn. Tot i això, no entenen les raons del seu tancament durant les festes, consideren que està injustificat i reclamen que aquesta obertura sigui la definitiva. La patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, veu amb bons ulls la reobertura, però igualment carrega contra la Generalitat. Ho diu a Ona Bages el secretari general, Joaquim Boadas.

Fecasarm considera que la existència d’aquest oci nocturn il·legal ha fet augmentar la propagació del virus. A més a més, tampoc entenen la prohibició de l’oci nocturn tenint en compte que en altres comunitats autònomes no s’ha prohibit en cap moment, provocant que moltes persones de Catalunya viatgessin a Madrid per poder sortir de festa. Joaquim Boadas també demana més seguretat jurídica en aquesta reobertura.

La patronal de l’oci nocturn ha calculat que a hores d’ara les pèrdues superen els 35.000 milions d’euros des que va començar la pandèmia.

L’anunci del govern

L’oci nocturn podrà reobrir a partir de l’11 de febrer sense limitacions ni d’horaris ni d’aforaments. És una decisió que el govern defensa amb les dades epidemiològiques a la ma. Asseguren que han millorat i ja es nota una certa desacceleració en els indicadors de la pandèmia.

En menys de 10 dies, doncs, les discoteques, els bars musicals i les sales de concerts tornaran pràcticament al febrer d’ara fa dos anys. En aquesta reobertura no hi haurà cap mena de restricció pel que fa a l’aforament o als horaris, una cosa que no passava des d’abans de la pandèmia, i tampoc hauran de demanar el certificat COVID. Ho anunciava la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

L’argument de la Generalitat per fer-ho ara i no fa dues setmanes és que en els últims balanços del Departament de Salut han notat com les dades epidemiològiques, poc a poc, van millorant.

Aquesta serà la segona reobertura pel que fa a l’oci nocturn. El passat 8 d’octubre van poder tornar a l’activitat, però el govern els va fer baixar la persiana poc més de dos mesos després, el 21 de desembre.