Unes 200 pastisseries de tot Catalunya oferiran mones a domicili per garantir la seguretat dels clients. Una d’elles serà la pastisseria El Cigne de Manresa, la qual ja ha iniciat tots els preparatius per activar el sistema de venda online i el trasllat a domicilis particulars. El gremi de pastissers preveu unes pèrdues d’un 50% i, per això, també proposen aprofitar la segona Pasqua, l’1 de juny per a tornar a celebrar la festa.

Salvador Pérez, de la pastisseria El Cigne de Manresa, explica que la crisi els ha obligat a reinventar-se. En el seu cas, han optat per impulsar el sistema de venda online, a través del qual, els clients poden triar la mona que més els agradi per la seva pàgina web. Pérez, explica els efectes d’aquesta crisi en el sector.

Salvador Pérez, de la pastisseria El Cigne de Manresa

De moment, el repartiment el faran ells mateixos.

Paral·lelament, a l’establiment ja exposen algunes de les varietats de les quals disposen, especialment, figures de xocolata. Segons Pèrez, la comada de la xocolata l’havien fet molt abans que esclatés la crisi del coronavirus i en van adquirir una tona. Aprofitant que aquests dies la feina a la pastisseria ha baixat, ja han començat a elaborar les figures. En aquest sentit però, Pérez explica que s’estarien replantejant celebrar la pròxima Pasqua durant la segona Pasqua, al juny.

Salvador Pérez, de la pastisseria El Cigne de Manresa

Els pastissos, però, no els faran fins Setmana Santa.