Persona vacunada a Oló - Foto: Ajuntament d'Oló
Persona vacunada a Oló - Foto: Ajuntament d'Oló

Els indicadors de la pandèmia al Bages es disparen després de Nadal. El risc de rebrot és un dels valors que més preocupa, per bé que ara mateix és de 4.478 punts. Si bé és cert que ha baixat una mica respecte de l’última setmana, continua molt disparat en la mateixa línia que al conjunt de Catalunya. La velocitat de transmissió està més controlada, però també és elevada. Ara mateix la xifra és d’1,23 quan la setmana passada era d’1,85.

A la capital, Manresa, les xifres són semblants, però no tan elevades com a la resta de la comarca. Per exemple, el risc de rebrot és de 4.006 punts quan la setmana passada era de 4.631. La velocitat de transmissió ha baixat de forma important, ara és d’1,19 i fa set dies era d’1,99.

Als hospitals manresans, augmenten els ingressats en la darrera setmana, passant de 27 a 34. Si bé és cert que, segons Althaia, el percentatge d’ingressats no vacunats s’eleva a més del 70%. Pel que fa a les defuncions, 3 en l’última setmana.

Al conjunt de Catalunya, les xifres són molt semblants respecte de la comarca del Bages. El risc de rebrot és una mica més baix, però encara supera el llindar dels 4.000 punts, concretament en 4.099 punts. Sí que ha baixat la velocitat de transmissió, fins a l’1,18. La setmana passada acabava amb 1,85. On més preocupa és als hospitals, els ingressats augmenten fins als 1933 i les defuncions a les 120.