La pandèmia al Bages: baixa la incidència, però es manté la pressió hospitalària

164
Accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. - Foto: ACN
Accés a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. - Foto: ACN

Els indicadors de la pandèmia al Bages continuen baixant en la darrera setmana, malgrat que als hospitals el descens dels ingressats és més lent. El risc de rebrot ha baixat ja dels 2.000 punts, per bé que continua elevat amb 1.586 i la velocitat de contagi se situa ara en un valor molt pròxim al de la setmana anterior, tot i que més baix: 0,62.

A la capital, Manresa, baixen una mica més els indicadors. El risc de rebot és ara de 1.212 punts, i la velocitat de transmissió es manté per sota el llindar d’1, concretament se situa en 0,56. Als hospitals, com dèiem, la situació millora però no suficient. Encara hi ha 44 persones ingressades, 15 menys que la darrera setmana, però s’han hagut de lamentar 4 morts en els darrers set dies.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, les xifres són semblants a les del Bages. El risc de rebrot se situa als 1.446 punts, gairebé, gairebé 2.000 punts menys que la setmana anterior. També ha baixat, encara que menys, la velocitat de transmissió fins al 0,62. Als hospitals, els ingressats disminueixen, però lentalment. Ara mateix n’hi ha un total de 2.605. I en la darrera setmana s’han diagnosticat 252 defuncions, 67 menys que fa set dies.