La PAHC alerta que l’única via d’aturar l’augment de desnonaments és que s’aprovi una nova llei de l’habitatge. Això sí, caldrà que doni cobertura a tothom i que s’hi inverteixin recursos perquè si no va acompanyada d’un increment de parcs d’habitatges quedarà en paper mullat.

La Plataforma d’afectats per la hipoteca i el capitalisme de Manresa ha alertat a La Central que cada vegada hi ha més persones que van a les assemblees per demanar ajuda. També han vist com ha crescut el nombre d’usuaris al grup de whatsapp. El cas és que en aquesta última setmana han aturat 4 desnonaments i cada vegada reben més avisos de llençaments.

Ara, segons Jesús Moreno de la PAHC Manresa, esperen que el Parlament aprovi una llei que substitueixi la que està vigent i que no dona cobertura a tothom. Com tampoc ho fa la moratòria dels desnonaments que es va fer arran de la COVID que, a més, quan deixi d’estar vigent provocarà un allau de casos.

En qualsevol cas, demana que la llei també compti amb els recursos necessaris perquè no quedi en res.

Tot plegat mentre les llistes d’espera de persones que seran desnonades es van fent grans i això complica la feina de la PAHC, perquè no els dona temps a reaccionar un cop es dicta el llençament.