La PAHC Bages recull entre 115 i 120 casos de famílies que no poden pagar el lloguer del seu habitatge

98

En una entrevista a La Central d’Ona Bages, l’activista de la Plataforma d’Afectades per l’Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHC), Berni Sorinas, explicava la realitat que viuen moltes famílies de la comarca durant aquests dies de confinament. Sorinas explicava per exemple que han recollit entre 115 i 120 casos de famílies que s’han quedat sense feina des que va començar el confinament i per tant, tenen problemes per a pagar el seu lloguer.

L’activista assegura que les ajudes dels governs, tant central com català, són insuficients per aquestes famílies i això dificulta més la situació. Amb tot, segons Sorinas, deixa un escenari molt salvatge que s’intensificarà després del confinament.

Berni Sorinas, activista de la PAHC Bages

Pel que fa a la qüestió energètica, Sorinas reclama que les companyies elèctriques haurien d’estar a mans del govern. També assegura, que l’escenari del confinament complica la gestió del dia a dia de la PAHC Bages i que ara mateix hi ha molta incertesa per com serà la vida un cop tornem a la normalitat.

L’activista de la PAHC també ha volgut parlar sobre la instal·lació de comptadors d’aigua solidaris durant el confinament, per part de l’Ajuntament de Manresa, en habitatges de famílies vulnerables. Sorinas aplaudeix la decisió, però lamenta que sigui una mesura provisional i que s’hauria de mantenir en el futur.

Berni Sorinas, activista de la PAHC Bages

També diu que costa d’entendre que aquests comptadors no s’hagin instal·lat en pisos sense cèdules d’habitabilitat.

Per acabar, Sorinas ha repassat la situació actual de l’habitatge a Manresa on, des del 2017, s’han detectat 1.500 famílies en emergència residencial, és a dir, que tenen risc de perdre les seves cases. D’altra banda, a Manresa hi ha 8.000 pisos buits. En aquest sentit, Sorinas demana a l’Ajuntament una mobilització per evitar que aquestes famílies es quedin sense la seva llar.

Berni Sorinas, activista de la PAHC Bages

Finalment, Sorinas ha posat en valor la capacitat solidària de la societat manresana i bagenca, amb la creació de les xarxes de suport mutu. Una acció impulsada pels veins i veïnes per a proporcionar aliment a totes aquelles persones que no en tenen arran de l’emergència que estem vivint.

Per a participar en aquestes xarxes de suport mutu, a Manresa hi ha habilitat un canal de Telegram, amb el nom Xarxes de Suport Mutu de Manresa, on es detallen els passos a seguir per aportar el teu granet de sorra.