La PAHC Bages denuncia que l’Ajuntament de Manresa no deixa acompanyar els usuaris a Serveis Socials

180
La PAHC Bages denuncia que l'Ajuntament no els deixa acompanyar usuaris a les reunions amb Serveis Socials

La plataforma no descarta emprendre accions legals i denuncia tracte “racista” per part d’algunes treballadores. 

Per protestar per aquesta acció una quarantena de membres de la PAHC Bages van tallat aquest dimarts la carretera de Vic per denunciar-ho. Segons asseguren, se’ls prohibeix l’entrada pel sol fet de ser de la PAHC i, per això, no descarten emprendre accions legals si l’Ajuntament no canvia d’actitud en quinze dies. Denuncien que alguns usuaris han patit un tracte “racista” per part de treballadores socials. És el cas de la Yamilet que, segons lamenta, li van dir que se’n tornés a Cuba perquè ja l’havien ajudat prou. L’Ajuntament, de la seva banda, sosté que s’està aplicant el protocol acordat i que l’acompanyament de la PAHC està limitat a temes d’habitatge.

Segons declaracions a l’ACN, la mateixa Yamilet diu que va sentir la xenofòbia i el racisme en pròpia pell. La Yamilet lamenta així el tracte que va rebre per part d’una treballadora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa quan els va demanar ajuda. 

El seu cas però, segons denuncia la PAHC Bages, no és aïllat. La plataforma lamenta que l’Ajuntament no els deixa acompanyar usuaris a les reunions amb Serveis Socials i assegura que alguns han patit un tracte “racista”.

Farts de la situació segons assegura fa cinc anys que es produeix van realitzar tallar la carretera de Vic, a l’alçada de l’edifici de Serveis Socials. Segons diuen, aquesta és una primera protesta i donen 15 dies a l’Ajuntament de Manresa perquè canviï d’actitud. Si no ho fa, no descarten emprendre accions legals.

De la seva banda, l’Ajuntament de Manresa ha assegurat que s’està aplicant un protocol i que, igual que passa en l’àmbit sanitari, en la primera reunió amb l’usuari es fa un cribratge on no es deixa entrar cap acompanyant.

Pel que fa a les queixes racistes, la regidora diu que s’ha de conèixer cada cas de manera particular per poder-lo gestionar individualment. Diuen que s’ha de conèixer bé el cas i saber què ha passat.