La oposició titlla de “fracàs” el Pla Local de Joventut de Sallent

138

El nou Pla de Joventut, la proposta que els menors entrin en un programa educatiu si posseeixen drogues i declarar Sallent municipi feminista, van ser les propostes més debatudes en el ple ordinari que es va celebrar ahir a Sallent.

L’oposició va assegurar que el pla de Joventut s’havia preparat sense la seva opinió ni tampoc la dels joves. I per tant el consideraven un “fracàs”. Des de l’equip de govern, però, van deixar clar que s’havia hagut de fer ràpid per poder rebre les subvencions. En aquest sentit, la regidora de joventut, Sílvia Tardà, va explicar que es va demanar la participació de la ciutadania i de les entitats però sense èxit. A més va deixar clar que era un pla que durarà fins a 4 anys. 

Pel que fa al cap de l’oposició de Fem Poble, Guillem Cabra, va deixar clar que la participació era un objectiu dins del projecte però no s’ha aconseguit perquè  “l’equip de govern no ha anat a buscar els joves on calia”. Dins del mateix discurs va afegir que “en general la diagnosi deixa coix el projecte”.

Per la seva banda, Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet asseguren que “les accions que es volen prendre a Sallent es poden fer a qualsevol poble”. Una d’elles és ajudar al jove a emancipar-se, donar-li suport per trobar feina i altres qüestions. El cap de l’oposició, David Saldoni, va deixar clar que el lema de teixir Sallent no s’estava complint. 

Fent autocrítica Tardà va assegurar que “el problema de la diagnosi és veritat”. Va deixar clar que hi havia moltes dades que estaven caducades però d’altres que sí funcionaven. Va explicar que una part del projecte era poder incorporar, com el consell d’infants, un consell de joves que vingui des de l’institut i poder fer propostes amb una altra eina de suport. Cabra, però, va assegurar que hauria de ser un projecte més assembleari i no institucional. Aquest pla serà pels 4 anys vinents, un termini que Saldoni va considerar agosarat perquè no s’havia parlat amb ells abans i per tant “el lema de teixir conjuntament no s’està tirant endavant”.

També, uns dels punts de l’ordre del dia que es va portar a debat va ser la proposta que els joves que siguin enxampats amb drogues no pagaran una multa econòmica com es fa fins ara. La proposta és que entrin en un programa educatiu que els ajudi a conscienciar-se de l’ús i també realitzar treballs socials.

Tardà va explicar que entrarien a un procés purament educatiu perquè “la multa normalment va a càrrec dels pares i “es vol fer un pas més enllà i que no tornin a consumir”. L’oposició en aquest sentit va votar a favor del punt, malgrat fer diversos matisos sobre el seu funcionament. 

Un dels últims punts de l’ordre del dia va ser el moment en que Tardà va llegir un manifest pel dia internacional de la dona. En aquest sentit en el pròxim ple del mes de maig, a priori, Sallent es declararà com a municipi feminista.

Tot plega en un ple on Mercè Maseda va ser anomenada com a nova membre de l’oposició a Sallent. Ho farà dins del grup Junts per Sallent Cabrianes i Cornet, ocupant el lloc de Rosa Argelaguet.