La nova residència de Sallent podria ser una realitat a la Fàbrica Vella

263

La nova residència de Sallent, tot apunta, que serà una realitat. La proposta, que estava sobre de la taula ja per l’antic equip de govern liderat per Junts per Sallent, ha agafat a tothom per sorpresa.

La Fàbrica Vella, doncs, serà la ubicació definitiva del govern d’ERC que, a priori, no veia ni factible ni viable perquè hi havia un alt risc d’inundabilitat. Amb tot, el projecte ha patit algunes modificacions per part de l’equip de govern.

Ahir a la tarda, Oriol Ribalta i el seu equip van plantejar la decisió a la resta de formacions representades al consistori, Junts per Sallent i Fem Poble. De fet, Just per Sallent ja havia presentat el mateix projecte durant la seva legislatura un fet que el líder del partit, David Saldoni, lamenta però a la vegada agraeix. Deixa clar que “és una llàstima que s’hagin perdut tants anys”. Amb tot també assegura que l’equip de govern hauria de demanar disculpes “per tots els entrebancs que has posat”. D’aquesta manera, afegeix Saldoni “ens han donat la raó i el projecte era totalment viable tal com estava plantejat”.

Finalment, la decisió s’ha vist afectada perquè, segons explica el mateix equip de govern, les plantes inferiors no s’utilitzaran ni es faran servir per us residencial, l’edifici queda uns metres més enretirat del riu i estarà protegit per un mur que hauria d’evitar que si mai el Llobregat es desborda es puguin arribar a lamentar mals majors. És per aquesta raó que l’Agència Catalana de l’Aigua ha donat el vistiplau per tirar endavant la obra. De fet, la única i gran riudada que hi va haver a Sallent va ser la del 1982.

Durant la campanya ERC va estudiar diferents ubicacions per a la residència. Un d’ells eren els pisos que estan en construcció davant del Pavelló D’esports Agustiin Rueda, però són propietat de la Sarep. Per altra banda també es veia amb bons ulls Cal Sala, una construcció industrial modernista, propietat de l’Incasòl i que es troba molt degradada i inundable.

L’Ajuntament de Sallent ja ha gastat fins ara 1,5 milions en terrenys, enderrocs, estudis i projectes relacionats amb la residència. Seria un edifici per a 90 residents i les obres podrien tenir un cost de 7,5 milions.