Ahir va entrar en vigor la nova llei de qualitat del pa i els petits comerços s’hi han hagut d’adaptar. Entre d’altres, el canvi més significatiu afecta a l’elaboració del pa integral i al seu preu. A partir d’ara, només els pans elaborats amb un 100% de farina integral podran dur aquesta nomenclatura. Els altres, passaran a ser pans comuns.

Això afectarà també al preu, perquè el pa integral està dins la categoria de pans especials i té un 10% d’IVA. El pa comú, però, només té un 4%. Els comerços locals, doncs, explicaran amb quins ingredients elaboren el pa i quins tipus tenen per justificar-ne el nom.

Jordi Selga, de Cal Selga de Santpedor, ha explicat que el preu, però, no ha variat perquè no el posen ells.

Si no ens diu res el gremi, seguirem amb el mateix preu. Si ens notifica que hem de canviar el del pa integral ho farem, però de moment no ens han dit res.

Jordi Selga, forner de Cal Selga de Santpedor, per Ona Bages

A més, a partir d’ara el pa multicereal o de massa mare no podrà dur llevat i els pans de llenya no es podran fer amb l’ajut de cap altre combustible que no sigui la pròpia fusta.