La nova llei de comerç donarà més llibertat als botiguers 

202

Determinar el període de rebaixes és una de les opcions que tindran a partir d’ara els botiguers sallentins. Així ho recull la nova llei de comerç que ha aprovat el Parlament de Catalunya, que també permet ampliar l’horari a 75 hores setmanals.

D’aquesta manera, els establiments de Sallent tindran més llibertat d’actuació. Ja no caldrà, doncs, que apliquin els descomptes a partir dels dies senyalats. De fet, aquesta és una de les novetats que més destaca la regidora de comerç i consum, Empar Arenas, que afegeix que amb la normativa els comerciants podran escollir el període de rebaixes en funció del seu producte i de l’època en què es ven millor.

Altres canvis són l’horari d’obertura, que permetrà als establiments escollir quan obrir o tancar. Això sí, hi haurà un límit de 75 hores setmanals. D’aquesta manera, els comerços hauran de tancar com a molt tard a les 9 del vespre, des d’octubre fins a maig, i tindran una hora més de marge a l’estiu, fins a les 10.

A més a més, podran obrir vuit diumenges i festius a l’any, més els dos que determini l’Ajuntament. La normativa també prohibirà la venda a domicili sense una autorització prèvia del consumidor, crearà un cens d’activitat per controlar quin tipus de productes són els que més es venen a Sallent i implementarà una àrea de promoció econòmica al nucli urbà.

Per la seva banda, el President de la Unió de Botiguers, Josep Puig, considera que “tot i que es tracta d’una llei que s’ha elaborat a corre-cuita, afavorirà l’horari de treball de molts establiments sallentins.” Tot i això, a la llarga tampoc creu que es noti molt el canvi amb la normativa actual:

Es tracta d’una llei aprovada pel Parlament de Catalunya però el col·lectiu de botiguers resta a l’espera del Tribunal Constitucional.