Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

La nova depuradora de Moià ja està en funcionament

Fa temps que l’antiga depuradora de Moià havia quedat sobrepassada per l’augment d’habitants de la capital. De fet, els efectes adversos sobre la riera de la Tosca eren més que evidents en forma d’escumes i desastres mediambientals. Ara, l’antiga instal·lació ha quedat fora de servei, mentre que la nova estació de neteja d’aigües residuals ja funciona a ple rendiment.

Segons Dionís Guiteras, alcalde de Moià, la nova depuradora “està adaptada a la població que té la vila, però també a creixements futurs”. A més, la instal·lació compta amb maquinària moderna que permet detectar pics de contaminació i separar les aigües més contaminades del circuit convencional per tractar-les degudament. De fet, el mateix alcalde ha detallat que s’estan observant resultats de manera immediata, ja que la càrrega contaminant que l’antiga depuradora acabava aportant a la riera ha baixat considerablement. 

A tot això, la nova estació es troba a hores d’ara en període de garantia, de manera que és el mateix constructor qui té l’explotació de la depuradora. Aquesta situació té una durada d’uns mesos, tot i que l’equip de govern ja treballa per decidir quina empresa serà la que gestioni la nova instal·lació.