50a Nit de l’Esportista de Manresa: l’esport manresà treu pit

303

El gimnasta Olímpic, Thierno Boubacar va ser nominat ahir com a millor esportista de Manresa en la cinquantena edició de la Nit de l’Esportista que es va recuperar després de la pandèmia i que va guardar les mesures  sanitàries necessàries.

De partida tots els esportistes que van estar nominats com a finalistes van rebre el seu guardó al pati del Kursaal on es feien una fotografia al costat del regidor d’esports de l’ajuntament de Manresa, Toni Massegú, i on rebien la seva rèplica de La Farola, el guardó que reben els esportistes en memòria de la mítica farola on es celebraven els èxits esportius dels clubs.

Boubacar va estar acompanyat en el podi, en la segona posició, ex aequo, per Melania Sorroche, la Chony, campionat d’Europa de Boxa i Mireia Pradell campiona d’Espanya i amb bitllet per participar en els europeus. La tercera posició la van ocupar la motorista Mireia Badia, guanyadora d’una prova del campionat del món d’Enduro i la parella internacional de ball esportiu Guillem Pascual i Rosa Carné. Tot això en una nit que va tenir el pregó de Manel Estiarte en un discurs enregistrat des de les instal·lacions del Manchester City i en el que animar als esportistes a gaudir del camí que comporta la seva carrera esportiva a més de reiterar la seva declaració d’amor per Manresa.

Un cop coneguts els principals guanyadors de la nit el gimnasta olímpic Thierno Boubacar explicava la il·lusió que li feia rebre aquest guardó.

Durant la nit es van reconèixer als millors esportistes veterans, juvenils, infantils, per clubs, per a equips i patrocinadors, en una presentació àgil i amena del periodista manresà Pol Rodríguez.

Durant la nit es va homenatjar als fundadors de la Nit de l’esportista de Manresa, impulsada per la Salle a través de la figura d’en Ton Perarnau i també al periodista Xavier Prunés, que va reclamar a les institucions que no oblidin la importància d’invertir en l’activitat esportiva.

Un dels moments més emotius de la nit va ser quan l’Eduard Font va glossar la figura del periodista de Ràdio Manresa, Joan Antoni Lozano, traspassat l’any 2019 i que va tenir una estreta relació amb la Nit de l’Esportista.