La neu arriba a cotes baixes

118

Aquest dimecres ha despertat sota la pluja al pla de Bages i sota la neu als punts més alts de la comarca. De bon matí nevava al massís de Montserrat i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, així com també en alguns pobles situats al voltant o per damunt dels 500 metres, com Cardona, Gaià, Sant Feliu Sasserra, Sant Mateu de Bages, Castellfollit del Boix o Aguilar de Segarra.

L’ambient hivernal continuarà acompanyant-nos aquesta tarda, demà i divendres, amb màximes que, en molts casos, no arribaran als 10ºC. A més, aquest vespre tornaran els ruixats i la cota de neu es mantindrà ben baixa, al voltant dels 400 o 500 metres tot i que, esporàdicament, es podria veure nevar per sota en algun moment. Aquesta possibilitat de neu s’allargarà fins demà al migdia perquè després la precipitació marxarà cap a les comarques de Lleida i Tarragona i la cota de neu pujarà cap als 800 metres. Precaució, doncs, durant els desplaçaments imprescindibles per carretera. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per neu al Bages, on al llarg d’aquest dijous es podran acumular més de 2 cm per damunt dels 500 metres i Protecció Civil ha activat el pla NEUCAT en fase d’alerta.

Divendres la situació millorarà i ja s’obriran moltes clarianes però a primera hora del matí l’ambient serà molt fred i hi haurà algunes glaçades, el que podria afectar la floració ja avançada d’alguns arbres fruiters.