A Sant Fruitós ja va començar a nevar ahir al vespre. Tot i que només va servir per emblanquinar algun cotxe i alguna teulada, no ha estat fins avui a dos quarts de 7 de la matinada que la neu ha començat a agafar amb força els carrers del poble.

Des de la matinada d’avui, la Policia Local ha fet avituallament als camions aparcats al polígon de La Serreta, que s’han hagut d’aturar davant la prohibició de circular per l’eix transversal. La nevada també ha fet activar als voluntaris de Protecció Civil de Sant Fruitós i com ja és habitual, però de manera extraordinària a la Brigada municipal, els serveis de neteja, de jardineria, etcètera, per tal que hi hagi el màxim de normalitat possible.

Pel que fa als centres educatius de Sant Fruitós, l’escola Monsenyor Gibert està tancada i, en canvi, la llar d’infants Les Oliveres i les escoles Pla del Puig, Paidos i l’Institut Gerbert d’Aurillac estant obertes en serveis mínim. El Consell Comarcal del Bages informa que Protecció Civil, en coordinació amb el Departament d’Ensenyament, han determinat suspendre amb caràcter preventiu el transport escolar d’aquest dimecres 28 de febrer de forma generalitzada. De la mateixa manera, es prega a la ciutadania que no intenti realitzar aquest servei amb el seu vehicle privat, perquè el que pretén aquesta mesura és retirar de la circulació el màxim nombre de vehicles.

Davant d’aquesta situació i amb la previsió que molts alumnes no puguin anar a l’escola, els centres educatius no realitzaran la seva activitat lectiva amb normalitat.

A Ràdio Sant Fruitós han recollit imatges dels veïns. Les teniu aquí.