La Nau i el Born rebran un rentat de cara aquest 2016

247

La Nau i el Born rebran un important impuls i seran adequats com a nous espais culturals del poble aquest 2016. Així es preveu en els pressupostos aprovats en el ple ordinari de gener. 75.000 i 50.000 euros respectivament és el que costarà la reforma dels dos recintes. El sistema d’adjudicació dels serveis de manteniment via concursos públics, però, n’amortirà la despesa final.

També destaquen als pressupostos els 205.000 euros destinats a les obres de remodelació a d’urbanització del Mirador de Montserrat, després de l’homologació urbanística que es va fer a principis d’any. Tl i com explica la regidora d’hisenda Judit Raja, però, aquests diners són “només el principi d’un pla molt més ambiciós per reformar tota la urbanització”.

A banda d’aquestes partides, l’ajuntament preveu destinar 26.000 euros a l’inici de les obres per cobrir la pista del paller i 33.000 a la rehabilitació de l’ermita de Sant Francesc. A més, començaran les obres d’adequació de l’antiga fàbrica de Cal Clarassó, que és equipament municipal des de fa un any.

En total, aquest 2016, el pressupost s’enfila a 7 milions i mig d’euros, una xifra lleugerament per sobra del 2015. L’ajuntament preveu amb aquests números mantenir l’objectiu de reducció de deute per sota del 30%. Un xifra que col·loca el consistori santpedorenc entre els menys endeutats del territori.

Degut a l’absència, aquest any, de partides extraordinàries com van ser l’any passat les obres de millora del bloc de cal 75 o les places finançades per l’ajuntament a la residència, l’ajuntament destinarà fons a una nova línia d’ajut en l’àmbit de la promoció econòmica que es destinarà al jovent, la reforma del barri vell i al foment de l’ocupació.