La música, protagonista del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” de Sallent

188

 

Les piscines del Club Natació Sallent han tornat a ser l’escenari de la campanya solidària “Mulla’t” que lluita contra l’esclerosi múltiple. La festa es va celebrar diumenge al migdia però, aquest any, en un ambient diferent.

La tradicional campanya ha fet un gir, i els metres que s’havien de nedar ja són història davant l’èxit d’aquesta edició, que ha estat caracteritzada per la música en directe. I és que l’Escola Municipal de Música Cal Moliner de Sallent va posar les notes a la festa i va marcar el ritme de tots els sallentins que van llançar-se a l’aigua per solidaritzar-se amb la malaltia. Així, a dos quarts d’una La Small Miller Band va començar a escalfar l’ambient de les piscines per la remullada general que es va fer a la 1, just abans de l’Aiguagim, que també va ser una de les novetats d’enguany.

L’acte d’aquest any és fruit d’una iniciativa de l’Escola de Música, que buscava un nou espai on poder tocar. Així ho explica una de les professores, Ruth Matamala:

També destaca la rebuda que va tenir la proposta pel públic, que en tot moment va estar pendent del que passava a damunt de l’escenari:

D’aquesta manera, el que havia de ser l’últim concert de la temporada de la Big Band, va convertir-se en la cirereta del pastís del “Mulla‘t”.

Per la seva banda, el president del CN Sallent, Valentí Escayola, també ha fet una valoració positiva de la jornada, que s’ha convertit en una de les millors edicions. Assegura, doncs, que tot i els dubtes logístics que tenien al principi perquè no s’havia fet mai aquesta combinació, l’experiència va ser “molt agradable”:

Fa més de vint anys que la Fundació Esclerosi Múltiple organitza arreu de Catalunya aquesta campanya per recaptar fons per lluitar contra la malaltia, que és neurodegenerativa i afecta a més de 7.000 persones a Catalunya. En total, hi van participar 625 municipis, entre els quals es van recaptar 300.000 euros bruts per la Fundació, que els destinarà al foment de la inserció laboral a través del seu programa FEM Feina.