La multinacional d’edulcorants Galam Iberia s’instal·la a Sant Fruitós de Bages

202
Galam Iberia. Fàbrica ubicada a Vic

La nova nau que s’està construint al polígon de Santa Anna serà el centre distribuïdor i productiu del sud d’Europa

Ja han començat les obres de construcció d’una nova nau de 2000 metres quadrats al polígon de Santa Anna on s’implantarà l’empresa número 1 en fabricació d’edulcorants a Israel i una de les millors d’Europa.

Actualment la multinacional té instal·lada la seva filial espanyola a Vic i és previst que traslladin tota la seva producció a Sant Fruitós de Bages a finals d’any.

La voluntat de l’empresa és créixer en unes instal·lacions més modernes i actualitzades als nous temps, i el principal motiu del canvi és la construcció de una nova línia de producció, una de les més modernes del món, de fabricació de fibres prebiòtiques i que no es pot ubicar en les instal·lacions actuals.

L’empresa, de capital israelita, inverteix 1,5 milions d’euros per estar preparada i funcionant en la nova planta i a hores d’ara ja ha incorporat nous treballadors del municipi a la seva plantilla. Galam Iberia es dedica a la fabricació d’edulcorants líquids i fibres prebiòtiques a partir de la remolatxa. Aquesta última aporta fibra i una reducció calòrica què afavoreix la flora bacteriana.

Amb aquesta nova línia de producció que incorporen aquí al Bages, tan sols hi haurà dues empreses al món capaces de produir aquestes fibres d’origen remolatxa.