La Marxa del Pelegrí 2020 fa els últims passos per celebrar-se de forma segura

231
Organitzadors del preparatiu de la Marxa del Pelegrí 2020 - Foto: arxiu
Organitzadors del preparatiu de la Marxa del Pelegrí 2020 - Foto: arxiu

L’organització de l’esdevniment ha repassat els últims detalls d’una edició especial que tindrà lloc aquest diumenge 4 d’octubre.

La Marxa comptarà amb quatre grups compactes de 25 persones amb guies que els acompanyaran i sortiran de forma esglaonada. Cada grup rebrà el nom d’una ínyiga, nom amb el qual es coneixien les dones que van tenir cura d’Ignasi de Loiola en la seva estada a Manresa. El tram recorregut és el camí que va fer el mateix pelegrí ara fa 500 anys i que consta de 26 quilòmetres. 

La Marxa del Pelegrí compta amb la col·laboració dels pobles pels quals transcorre la darrera etapa del Camí Ignasià de Montserrat a Manresa. Aquests municipis són Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Marganell, Castellgalí i Manresa. Per aquest motiu, dimecres va tenir lloc a Castellbell i el Vilar una trobada política i tècnica per a ultimar els detalls d’aquesta edició de la Marxa, que ha hagut d’adaptar el seu format per la Covid-19. 

Amb tot plegat, com dèiem, les places disponibles es van esgotar el cap de setmana passat. Per tant, un total de 100 persones gaudiran d’aquesta activitat esportiva que forma part de l’eix Batega del projecte Manresa 2022 i que es ve celebrant des de l’any 2015.