La Llançadora estrena amb èxit de públic a Sallent, el seu primer espectacle

80

La Llançadora, la nova xarxa d’arrel de la Catalunya Central, formada pels esbarts Nou Sant Jordi de Gironella, Dansajove de Navàs i l’Esbart Vila de Sallent va estrenar per Enramades l’espectacle “Fiblades“. És la primera representació fruit d’aquesta fusió. La Fàbrica Vella va omplir amb 450 espectadors per presenciar un espectacle que recull la vida a les colònies tèxtils dels tres pobles amfitrions.

Fiblades es presenta des d’una visió crítica, contrastant amb tot el que s’ha pogut fer fins ara, és a dir, explicant històries silenciades com l’abús, la jerarquia, l’explotació laboral o l’homosexualitat en un sistema colonial reclús i opac.

L’espectacle, representat per 21 ballarins, recórrer les etapes i vides de les persones que vivien a les colònies. Un grup de dones transiten entre l’adaptació al sistema i l’empoderament, posant sobre l’escenari temes que interpel·len la connexió directa amb les lluites socials actuals.

La posada en escena és curosa i prou simbòlica perquè el públic pugui fer un recorregut a través de totes aquestes històries. L’escenografia és senzilla i singular per acompanyar el relat, que genera un viatge emocional per diversos ambients i sensacions. És una proposta essència trencadora i poc convencional que presenta la dansa d’arrel com un llenguatge per on transitar el relat, més enllà de les formes que tenim associades als esbarts.