La línia de bus que uneix el Moianès amb la UAB suma 3.330 usuaris en un any de pandèmia.

98

El 15 de febrer va fer un any de la posada en funcionament de la línia de bus entre el Moianès i la Universitat Autònoma de Barcelona. Després d’un any el servei té una mitjana de 19 usuaris diaris i un còmput anual total de 3.330 persones usuàries. Aquest servei disposa de 3 expedicions diàries en direcció a la universitat i tres de tornada cap al Moianès. Toni Massot Conseller Comarcal de l’àrea de Mobilitat explicava que els usuaris han augmentat a partir del setembre passat.

Des del Consell Comarcal valoren positivament la presència d’aquest servei, molt reivindicat pel jovent de pobles com Moià i Castellterçol, i que permet mantenir arrelat el jovent al territori.

De cara el 2022 esperen que les dades de passatgers es consolidin amb més usuaris, ja que les classes a la UAB tornen a la normalitat després de la sisena onada de la pandèmia. Abans de la presència de l’autobús el trajecte fins a la UAB amb transport públic era impossible i era més pràctic arribar amb transport públic a universitats com la de Girona o Barcelona tot i ser molt més llunyanes. A la pràctica, les complicacions en matèria de transport públic afavoreixen la marxa de joves a les ciutats.