La investigació per la mort d’un menor que va saltar d’un balcó amb la seva germana bessona a Sallent continua oberta. Actualment, s’estan realitzant els tràmits per iniciar la judicialització del cas. La família exigeix que s’investigui a fons per demanar responsabilitats. El passat divendres va tenir lloc a Oviedo un cas molt semblant, on dues bessones de 12 anys van morir en precipitar-se des d’una finestra.

Els fets de Sallent van tenir lloc el passat 21 de febrer en un habitatge situat a l’entrada del poble, a l’altura del Pont Vell. Les dues bessones es van precipitar al voltant de les tres de la tarda, deixant abans dues cartes manuscrites per acomiadar-se. Els Mossos d’Esquadra han realitzat totes les investigacions i han entregat l’informe al jutjat d’instrucció número 5 de Manresa.

Les investigacions ja van apuntar que l’Alana, el nom original de la menor que va morir, havia manifestat la seva voluntat de canviar de gènere i identificar-se amb el nom d’Iván. A causa d’això, la menor va rebre assetjament a l’Institut Llobregat del poble, on l’adolescent cursava 1er d’ESP.

Els experts, però, consideren que el “bullying” no seria l’únic motiu del suïcidi, sinó que es tractaria d’un problema que respon a varis factors. Cal recordar que la bessona que va sobreviure continua ingressada a Sabadell, concretament a l’hospital Parc Taulí. Segons ha informat primerament Regió7, el seu estat de salut ha millorat tot i que encara ha d’estar ingressada. La família viu en un pis cedit per una entitat de Sabadell mentre la millora continuï hospitalitzada.